Видове индийски бижута и как да ги носите

Бижутата са неразделна част от индийската култура в продължение на хиляди години и се носят за почти всеки повод. Известни с това, че са сложни, детайлни и цветни, индийските видове бижута са смели и привличащи вниманието. Нека да разгледаме индийските видове бижута и как да изберем идеалното за вас. 

История на индийските бижута. Индийските бижута могат да бъдат проследени повече от 5000 години до цивилизацията на долината на Инд, където ранните бижута са изработени с по-малко сложни техники, отколкото днес. Оттогава в Индия са разработени много различни стилове и техники, които направиха бижутата им забележителни и уникални. Обширният географски пейзаж на страната означава, че отделни групи хора създават различни стилове на бижута, подходящи за техния регион. За индийските жени бижутата не са просто начин да се разкрасят, но имат и голямо културно и традиционно значение.

 Материали, използвани в индийските бижута. Диамантите, златото и перлите са популярни материали за индийските видове бижута. Макар материалите, използвани в индийските бижута, да варират, това са едни от най-популярните:

– Жълто злато, то има голяма стойност в Индия и се разглежда като актив. Златото е един от най-популярните метали в индийските бижута, тъй като се смята, че е благоприятен материал и символизира Лакшми, индуистката богиня на богатството, просперитета и богатството. Забавен факт – ето защо в Индия глезените никога не се правят от злато, тъй като това би приличало на поставяне на бог в краката ви.

– Скъпоценни камъни, скъпоценните камъни са сърцето на индийските бижута, тъй като позволяват сложни шарки и великолепен цвят да бъдат добавени към дизайна. Популярните скъпоценни камъни включват тюркоаз, рубин, сапфир, топаз, ахат, нефрит и аметист. Тези скъпоценни камъни не само придават цвят, но и стойност на бижутата. Скъпоценните камъни също са избрани заради техните мистични лечебни сили и се смята, че носят богатство, просперитет, добро здраве и щастие на човек.

– Диаманти, те са силно желани в индийските бижута, но особено при създаването на Polki . Диамантите повишават стойността и достъпността на бижутата.

Перли, за разлика от Запада, където перлените нишки са популярни, в Индия перлите се сдвояват с други скъпоценни камъни и метали, за да се създадат сложни бижута. Непрозрачността на перлите, съчетана с блясъка и цвета на скъпоценните камъни, прави бижутата стилни и модерни.

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0 (from 0 votes)

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *