Геймърски стол, какъв да изберете?

 

Ако не използвате геймърски стол, изпускате много!

Вярвате или не, геймърският стол ще доведе усещането ви за играта до изцяло ново ниво. Като начало ще споменем, че някои от геймърските столове са толкова добре направени, че няма да искате да сядате в нищо друго.

В следващите редове ще разберете как да изберете правилния стол за вас. Имайте предвид, че стол, който е удобен за един, може да не бъде за друг.

Заслужава ли си да похарча повечко пари за геймърски стол?

Според проучване на Nielsen всеки навършил 13 годишна възраст прекарва средно по 6.3 часа на седмица пред видео игра. Това изследване включва всички хора, а не само геймърите! Ако сте запален геймър, при вас тези часове най-вероятно се отнасят на дневна база. И сега идва въпросът, сериозно ли искате да прекарате гейминг времето си в голям офис стол? Няма какво да го мислите, отговорът е не! Трябва ви най-удобният геймърски стол, който можете да си позволите. Повечето офис столове, които сте виждали са направени от евтин материал, покритието им се износва още на първата година, а механизмите им…. вече сте го преживявали.

Похарчването на повече пари за геймърски стол не само ще ви донесе повече комфорт и настроение, но и ще направи така, че да ползвате стола си много повече време в сравнение със скъпия офис стол.

Какви са разликите във видовете геймърски столове?

img_6515673554_d471b0f233 Геймърски столове за PC:

Този тип геймръски столове имат сходство с нормалните офис столове или столове за компютър, но са по-добре пригодени за гейминг. Проектирани са с многократно по-добра ергономичност в ломбардната област, снабдени са с подложка за главата и ръцете. Някои от тези столове са изработени с материали като на истински състезателни столове и седалки на автомобили. А какво ще кажете за възможността им да се разгъват на 180 градуса без да се люлеят? Да, можете да си полегнете, когато пожелаете! Поставките за ръце са толкова добре проектирани, че може да забравите за болките в раменете.

img_7354038060_854e878553 Състезателни геймърски столове:

Ако сте привърженик на състезателните игри, тогава определено се замислете за такъв тип геймърски стол. Някои от тези столове идват с вграден волан, педали и скоростен лост, за максимално реално усещане от играта. Повечето от състезателните геймърски столове идват без гореизброените екстри, но пък имате възможност да свържете вашите собствени волан, педали и скоростен лост, които ползвате за игрите си. Можете да регулирате височината на стола, така че да пасне на най-ниския и най-високия човек. Ако имате щастието да се сдобиете с най-високия клас състезателен геймърски стол, той ще дойде при вас с истински волан от състезателен автомобил!

Какви характеристики да следите при избор на геймърски стол?

Материали: Качественият геймърски стол е изработен от високо качество материали и ако изберете по-долен клас стол, той много скоро ще се износи и ще трябва да се снабдявате с нов. Четете описанието на стола, за да разберете от какво е направен и какво е качеството.

Комфорт: Ако търсите водещата характеристика при избора на стол, тогава това е ергономичността. Добрата ергономичност ще намали стреса на тялото ви, ще предостави комфорт и най-важното ще унищожи възможността от появата на плексит. А и нека си го кажем, кой иска да стои на неудобен стол, от който трябва да се става на всеки 15 мин., за да си почивате.

 

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0 (from 0 votes)

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *