Как да изберем подходящата рокля за ситуацията. Предложения и съвети от специалистите на Евиза

За всеки от нас думата ЕЛЕГАНТНОСТ е вълшебна дума. Предпочитаме да ни наричат елегантни, отколкото модерни. И правилно… Модата само предлага. Евиза избира, адаптира се към ситуацията или към изпълняваната функция в даден момент. Това е изкуство на избор, базирано предимно на инстинкт, но също и на специфични знания. Най-красивата и скъпа елегантна рокля няма автоматично да ви направи стилна жена. Важно е тази рокля да е подходяща за времето от деня и обстоятелствата, в които ще я носите.

През повечето векове роклите се делят само на дневни и бални, разбира се само в т.нар. висшето общество. Силуетът е оформен главно поради декоративността на облеклото, малко внимание е обърнато на неговата функционалност. Едва през 1870 г. костюмите започват да се разделят на бални рокли, домашни рокли, рокли за разходка и дори спортни рокли. Решителен обрат настъпва след Първата световна война. Във Франция и Англия много жени трябва да ходят на работа, за да издържат семействата си. През 1915 г. водещи парижки списания предлагат за първи път в историята на модата дрехи за работещи жени.
 Модата беше адаптирана към действителните условия на живот на жената. Взети са предвид практичност и удобство. 

От този момент ясно се очертават две тенденции в модата:

т.нар Английски или сутрешен стил
В кройката тази тенденция се базира на мъжкото облекло. Тези дрехи са удобни и практични. Като декоративни форми те използват функционални елементи като джобове, колани, копчета, петна, яки и др.

т.нар изискан или следобеден стил
Най-често се използва в официални и вечерни рокли. Има само декоративни декорации, които не изпълняват никаква функция.
Обърнато е внимание и на възможностите, които предлага материята, нейната текстура и цвят. Те също започнаха да комбинират цялото с аксесоари като чанти, ръкавици, обувки.

Ако често излизате вечер, ходите на театър, концерти, банкети и т.н., трябва да знаете кога и какво да облечете, за да сте елегантни и да пасвате на останалата част от компанията. Има няколко вида рокли. свързани с различни вечерни социални събирания. Това са официални, коктейлни, вечерни рокли и разбира се бални рокли. Най-големият проблем за нас е да разграничим първите три вида. Всъщност разликите между тях може и да не са големи, но ги има. В тези три случая можем да нарушим правилата, но само ако ги нарушим съзнателно, съзнавайки разликите.

 В днешно време старото разделение на “кухня и всекидневна” изчезва. Жените поемат все повече и повече роли в социалния, професионалния и семейния живот. И съпругата на дипломат, и жена политик, и бизнесдама, и спортистка търсят свобода и комфорт в роклята. Промените в модата са оправдани и желателни. Днес социалните нужди ни принуждават да носим добре обмислено, целенасочено и разнообразно облекло. Обучените дизайнери предлагат все по-интересни тоалети на нас, елегантните жени, оставяйки възможността да ги избираме за подходящата ситуация и повод.

Така че нека блеснем на партита и балове. Нека зарадваме с добър вкус и елегантност. Нека бъдем кокетни, защото, „жена без кокетство е като цвете без мирис“. Нека си припомним какво ни е позволено и какво определено е недопустимо в тоалета ни. Нека се обличаме според модата, но най-вече според неписаните правила за добър вкус, вкус, чувство за място и ситуация. Защото елегантността е изкуството на избора и стремежа към хармония на облеклото с изпълняваната функция в даден момент.

Модни съвети

Модната индустрия носи много креативни решения, завладяващи тенденции , редица вдъхновения и безброй възможности, които я превръщат в страст за много жени и мъже.
Знаем, че сред хилядите предложения, кройки, цветове и тенденции – възникващи наново и завръщащи се след години на забрава – наистина можете да се изгубите. Ето защо решихме да създадем място, където всяка жена ще намери стотици вдъхновения, съвети и съвети за всеки повод . Благодарение на тях ще ви бъде по-лесно да планирате мечтаното облекло всеки ден , за вечерта, за работа, за социална среща, разходка или страхотна гала и сватба. Искаме създаването на модерни, удобни и изящни тоалети да е още по-лесно, а да си играем с тенденциите – напълно приятно и безплатно.

При нас никога няма да кажете, че “няма какво да облечете”!
Възползвайте се от нашите съвети, проверете конкретни предложения от онлайн магазин evizabg.com и се насладете напълно на магията, която ви дава прекрасният свят на модат!

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0 (from 0 votes)

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *