Как да предотвратите грешки при ремонта на помещения

Статията е предоставена от майсторите на Gstroi.com

Ако искате да ремонтирате дома си, определено трябва да помислите предварително за детайлите, тъй като е по-лесно да предотвратите грешки, отколкото да ги поправите по-късно. Отличният ремонт е не само удобството на планирането и актуализираните подови настилки, тавани и стени. Също така е много важно да се обърне внимание на незабележимите дреболии, за да се предотвратят проблеми с отоплението, декорацията, канализацията, окабеляването.

Чести грешки при ремонт и как да ги избегнем

Канализация и водопровод. Пластмасовите тръби са най-удобните и широко разпространени за употреба. В случай на замръзване те няма да се счупят, но връзките може да отслабнат с времето. Ако тръбите са скрити, е необходимо да се изготви план, чрез който е възможно впоследствие да се намерят фугите. Също така е важно да не забравяте за ъгъла на канализационната тръба, който трябва да бъде 15%. Когато прехвърляте водопровод, вземете предвид този факт.

Електричество. Започвайки ремонтни дейности, подгответе оформление на мебелите и проверете с него, когато инсталирате тела и контакти, така че да не се налага да използвате удължителни кабели. Освен това ще бъде полезно да имате под ръка план за електричество, за да не повредите окабеляването при пробиване на стени.

Подове. Не е необходимо да се направи окончателно покритие, докато замазката не изсъхне напълно, така че всички нейни дефекти да се проявят. Следете височината на пода в различни помещения. Различните височини ще причинят дискомфорт. Повърхността на горното покритие не трябва да бъде грапава или оребрена, в противен случай в него ще се натрупа прах.

Таваните. Не довършвайте тавана в нови сгради. Преди окончателно уреждането на къщата е по-добре да направите обикновена картина или гъвкав опънат таван. Друга често срещана грешка е масивен полилей за малка стая и висящ твърде ниско за нисък таван, така че когато избирате Осветителни тела, обърнете внимание на размера на стаята.

Стенна декорация. Влагоустойчивите материали в покритието на банята и душа водят до тяхното разслояване. Лошата подготовка на повърхността за тапет води до факта, че под тях всички недостатъци са забележими. Когато завършвате с гипсокартон, трябва да покриете ставите между листовете със специална замазка.

Добра идея е да посещавате форуми за строителство, какъвто е Топ Майстор, за да научите много тънкости, чрез които да не допуснете грешки

 

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0 (from 0 votes)
Как да предотвратите грешки при ремонта на помещения, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *