Как да се доверим на оферти за работа в чужбина?

Интернет пространството гъмжи от всякакви оферти за работа в чужбина. Това прави търсенето на легална работа още по-трудно, защото не знаем на кого да се доверим.

Професионален съвет към търсещите работа е да следват следните стъпки:

Стъпка 1: разгледайте обявата отблизо

Понякога се подвеждаме по това, което искаме да чуем или прочетем. Преди да предприемете каквото и да е, разгледайте много детайлно обявата за работа в чужбина. Задайте се въпроси, които ви интересуват и вижте дали обявата отговаря на тях. Друга важна проверка, която трябва да опитате, е свързана с това дали има точна информация за дейността. Всички детайли, посочени в обявата, са доказателство, че тя е истинска. Ако след всичко това, обявата е грабнала вниманието ви, преминете към стъпка 2.

Стъпка 2: проучете фирмата

Проучването на фирмата, която предлага работа и/или работодателя е малко трудно, защото невинаги е посочено. Това също би могло да бъде индикация за опит за измама.

Съвет: Доверявайте се само на фирми с доказан опит. Тоест, фирми, които с времето са се доказали като професионалисти, изграждайки своето име. Такъв пример е Промедика24, които за повече от 14 години в сферата на грижите доказва, че професионалното отношение е възможно дори и в България.

Стъпка 3: при интерес свържете се с работодателя.

След като сте проучили детайлно всичко, време е да получите още информация. Информирайте детайлно по условията, които ви интересуват. След като сте разгледали обявата и са възникнали важни въпроси, като например: за какъв период е ангажиментът, какво е заплащането, включва ли настаняване и други подобни. Свържете се с работодателя и/или фирмата за помощ при намирането на работа и попитайте всичко, което ви интересува.

След това може да си извадите заключения дали дадената работна позиция е подходяща за вас, или не.

Когато си търсите работа в чужбина, подхождайте отговорно и сериозно. Не се предоверявайте, а бъдете активните в диалога. Задавайте въпроси и очаквайте отговори. Помнете, че мечтаната работа ви чака зад ъгъла, просто трябва да отделите време, за да разберете какво точно търсите! Успех!

 

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0 (from 0 votes)

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *