Полите с висока талия

Полите с висока талия са абсолютния хит, чиято мода е непреходна. Десетилетие след десетилетие, сезон след сезон, този модел поли се предлагат в различни цветове, с различни десени и материи на платовете, но никога не отпадат от модните класации. Красиви, елегантни, създадени да обвиват нежната женска фигура, с нотка на сексапил, те са неразделна част от дамския гардероб. Изключително универсални, подходящи за почти всеки тип събитие, отлично пасващи и на неглижирания стил и ежедневното облекло, полите с висока талия са вечната класика.

Кои жени могат да носят пола с висока талия?

Някои дами смятат, че тези поли не са подходящи за всяка фигура. По- закръглените жени ги отричат и са на мнение, че тези поли не са за тях. Но всъщност, проблемът не е в комбинацията на закръглени форми и пола с висока талия. Проблемът е избора на правилната дреха. Да, истина е, че за високите и слаби дами е много по- лесно да изберат подходяща пола с висока талия. Това, все пак, не изключва и по- ниските или по- пищни жени да се облекат в такава пола и да изглеждат красиви и елегантни. Две простички правила са разковничето при избора на високата талия- полата да е подходящия размер и с подходяща дължина. Прекалено тесните поли с висока талия се впиват в горния ръб и образуват неприятни гънки по талията и в подгръдната част. Прекалено широките се движат свободно около талията и след няколко крачки в такава пола, шевовете се разместват и не става ясно коя е предната част и коя задната. Относно дължината- полата с висока талия трябва да е до или малко над коленете, когато става въпрос за тесен и/ или прав модел. Прекалено дългата пола с висока талия (например под коленете или до средата на прасеца), кара фигурата да изглежда ниска и набита. Прекалено късата пол с висока талия, от своя страна, показва фигура в един несъразмерен вид. Когато под въпрос е разкроена пола с висока талия, дължината може да бъде и редуцирана.

Видове поли с висока талия

Полите с висока талия основно се делят на три вида. Първият са тип молив, които са тясна и права, прибрана към тялото кройка. Вторият модел са А- силует, които се разкрояват постепенно надолу. Третият модел са плисираните или т.нар. скейтърски, които са с кройка полу или пълен клош. Първият вид поли предполагат по- специални поводи и по- строго облекло. Вторият вид поли с висока талия са подходящи за ежедневна употреба, докато третия вид поли са по- спортни и рядко могат да се срещнат като част от делови или официален ансамбъл.

С какви дрехи се комбинират полите с висока талия?

Особеното при полите с висока талия е, че именно високата талия е това, на което се набляга. Тя трябва да е на показ, да се вижда. Съответно, изискването е този вид поли да се носят с блузи, ризи, топове и други, които са прибрани вътре в полата. В редки случаи горната дреха може да бъде широка. Обикновено се предпочитат тесни и по тялото топове и блузи, които да позволят ясно да се види и открои високата талия и горният ръб на полата. Добра комбинация е пола с висока талия и т.нар. боди- цял топ, със закопчаване между бедрата. По този начин дрехата стои неподвижно и не се отбелязва краят на блузата някъде около високата талия. Друга тенденция е комбиниране на пола с висока талия със свръх къса блуза или топ, като полата и горната дреха едва се покриват, оставяйки ивица заголена плът на показ.

Полите с висока талия не са нова мода или някакво съвременно дизайнерско решение. Те са били и ще продължават да бъдат част от дамския гардероб, в една или друга форма, без значение от сменящите се модни тенденции и виждания на дизайнерите. Удобни, женствени и кокетни, официални, спортни или ежедневни, за работа, за парти, за разходка, полите с висока талия са винаги добър избор, когато се търси едновременно красота, стил и забележителност на облеклото.

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0 (from 0 votes)

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *