Съвети за специалисти по грижа и химическо чистене за Вашите кожени дрехи и други неща – II част

  1. Поддържане на добър външен вид. Кожените елементи трябва редовно да се избърсват със суха мека кърпа. За да придаде блясък, материалът се смазва с глицерин, рициново масло, безцветен крем.
  2. Грижа за маншетите. Това са слабите страни на всяко облекло. За да запазите маншетите от кожени дрехи непокътнати, понякога се избърсват с портокалова кора. За мека кожа е подходящ състав от терпентин и мляко, смесени в равни пропорции.
  3. Съхранение на кожени дрехи. Мнозина опаковат кожени изделия в найлонови торбички. Това не може да стане! Материалът трябва да диша, така че продуктите могат да бъдат покрити с памучна или ленена кърпа. Вариант – съхранение на раменете в сух тъмен шкаф. В същото време закачалките трябва да бъдат правилно избрани, така че да не се огъват под тежестта на нещата.
  4. Използването на импрегнация. За да изсъхнат чистите кожени изделия възможно най-малко, те са защитени от замърсяване с помощта на специални импрегнации. Можете да го направите сами или да донесете любимото си нещо при нас, в „Италианското химическо чистене“, където специалистите ще подберат подходящите продукти и внимателно ще нанесат защитен слой върху продукта.
  5. Характеристики на грижата за велур, велур, набук, козина.Косъмчетата от тези материали могат да се слепят, когато са изложени на влага. Те трябва да се сресват със специални четки и да се почистват със специални инструменти.

Внимание! Не използвайте бензин или други разтворители за отстраняване на замърсители. Купете продукт, който е специално предназначен да почисти вида на кожата, от която е направен вашия артикул. След почистване продуктът ще трябва да бъде изсушен. За целта го поставете възможно най-далеч от нагреватели и открит пламък.

Аксиома – всеки кожен продукт е индивидуален. Каним ви при нас, на добро и качествено химическо чистене, където на достъпна цена вашите неща ще бъдат почистени, третирани със защитни, антистатични съединения. Служителите не само ще почистват химически якетата, обувките или чантите си, но също така ще съветват най-добрия начин да се грижат за продукта. Те ще вземат предвид вида на кожата, степента на износване и много други фактори, на които самите вие ​​не можете да обърнете внимание.

Поверете грижите за кожените изделия на квалифицирани специалисти, обадете се!

Първата част можете да прочетете от тук

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0 (from 0 votes)

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *