5 причини да изберем етеричните масла за себе си

Натуралната грижа е най-доброто решение за поддържане на оптимално здраве, красива сияйна кожа и емоционален баланс.

Етеричните масла представляват чисти синтезирани продукти, произведени от природни богатства като билки и лечебни растения.

Те действат на организма на физическо, сетивно и емоционално ниво. Ето и какви са 5-те причини, поради които си заслужава да ги включите в своята рутина:

  1. Подхранват кожата, косата и ноктите

Едно от най-значимите свойства на етеричните масла е тяхното ефективно козметично приложение. Те са доставят изключителни ползи за състояние на кожата, косата и ноктите.

Етеричните масла имат подмладяващ и почистващ ефект върху кожата. Те балансират нивата на влага в кожата, като така я подхранват и хидратират в дълбочина. Освен това, маслата изравняват тена на кожата и премахват несъвършенствата. Върху косата те действат, като подхранват косъма, възвръщат блясъка и насърчават растежа. Маслата заздравят и структурата на ноктите, като ги укрепват и ускоряват техния растеж.

Маслата с натурален произход, които доставят най-добра грижа за състоянието на косата, кожата и ноктите, са розовото масло, маслото от чаено дърво, маслото от лавандула, маслото от петигреин и т.н. За да окажат действие, те се прилагат локално върху проблемните зони, по дължината на косата и скалпа, и по повърхността на ноктите.

  • Лекуват стреса

      Сред основните ползи на етеричните масла е, че те оказват благоприятно въздействие върху нервната система, като я стабилизират и успокоят ума.

Маслата с натурален произход успешно се справят със симптоми като напрежение, раздразнение и нервност. Те придават спокойствие и хармония, въздействайки с билковите си аромати. Те могат да окажат въздействие и чрез втриване в дланите или чрез вътрешно приложение.

Етеричните масла, които оказват положително влияние върху емоционалното здраве и потискат стреса, са маслото от мента, маслото от евкалипт и тамянът.

  • Възвръщат енергията

Умората и изтощението са неприятни симптоми, предизвикани от пренатоварено и забързано ежедневие. Вследствие, организмът се нуждае от пълноценна и дълга почивка, която да възвърне загубените сили.

Етеричните масла успешно се справят с умората, като чрез своите свежи аромати придават бодрост и приповдигнато усещане. Те успешно енергизират тялото, като придават чувство на презареждане и бодрост.

Такива етерични масла са маслото от мента и цитрусовите масла, които притежават изключително силни свежи аромати. Те могат да се втрият в китката или да бъдат разпръснати с помощта на дифузер.

  • Притежават релаксиращ ефект

Етеричните масла имат страхотно приложение в масажите, заради своите релаксиращи и отпускащи свойства. Маслата оказват влияние чрез своята лека консистенция и билкови аромати, които успокояват сетивата.

За да окажат въздействието си върху тялото, маслата се прилагат с масажиращи кръгообразни движения. Те отпускат мускулите и тялото, като същевременно носят успокоение на ума.

Най-подходящите етерични масла за релаксиращ ефект са маслото от евкалипт и маслото от лавандула.

  • Кулинарно приложение

Освен своите безценни ползи в козметиката и грижата за емоционалното здраве, етеричните масла имат и заслужено място в света на кулинарията.

Те имат силни ароматни свойства и вкусови качества, чрез които могат да придадат сладък, кисел, горчив или лютив вкус.

Сред най-използваните етерични масла с изявени кулинарни качества са маслата от мента, ванилия, розмарин, босилек и кориандър. Те могат да овкусят всяко ястие от хляб и сладкиши ди салати и месо, както и напитки от смутита и фрешове до коктейли.

С няколко думи, етеричните масла са абсолютна необходимост в нашето ежедневие, заради безценните ползи, които доставят.

Изберете страхотни етерични масла от eTeriko.bg.

С тях можем да възстановим емоционалната си хармония, да облекчим стреса и симптомите на депресия, както и да възвърнем изгубената си енергия.

Те спомагат за подобряване на настроението и насърчават позитивното мислене. Етеричните масла доставят и незаменими ползи за кожата, косата и ноктите, като ги заздравят и подхранват.

За финал, те могат и да участват в нашите кулинарни здравословни рецепти, като ги направят завършени и ароматно наситени.

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0 (from 0 votes)

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *