Бременна ли съм или просто ми закъснява?

тест за бременност Попадали ли сте в подобно положение? Закъснява ли Ви?
Задължително си направете тест за бременност

Ето и някой от основните причини, поради които може да Ви закъснява:
Погрешната дата – особено важно е за тези от Вас, които не следят редовно цикълът. Възможно е и да се получи разминаване в дните, не е гаранция, че ще денят от предния период ще съвпадне на 100 %, и именно поради тази причина не бива да избързвате с погрешни заключения.

Стресът – общоприето е, че стресът може да забави менструацията. Ако сте в подобен период и Ви закъснява, спокойно, изчакайте още няколко дни.

Нарушаване на хранителен режим – понякога и това може да доведе до забавяне или избързване на месечния ви цикъл.
Важно е човешкия организъм да си набави необходимите телесни мазнини, в противен случай трудно може да се подсигури естроген, който е много важен за овулацията.

Една от последните причини, които искаме да споделим с Вас, това е активния спорт. Ако сте от тези, които посещавате повече от 3 пъти седмично фитнес залата, ако тренирате активно някакъв спорт, то е възможно да има промяна в цикъла.
И в този случай, както и при нарушения хранителен режим, тялото може да изпитва липса на естроген, тъй като липсват мазнини, и да се получи разминаване от очакваната дата и реалната.

Ако цикълът ви закъснява или просто искате да изкарате една спокойна седмица на почивка, било то на планина или на море, то може да пробегнете до някои народни средства за предизвикване на менструация.

В обобщение – не препоръчваме да прибягвате към противозачатъчни вещества, преди да сте напълно уверени, че просто Ви закъснява. Бъдете търпеливи, консултирайте се с лекар или специалист, който да Ви насочи точно и ясно.

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0 (from 0 votes)
Бременна ли съм или просто ми закъснява?, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Author: pavel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *