Разумните начини да спестим пари и евентуално – да спечелим

След дълги години криза, икономическата обстановка в България е доста объркана. Въпреки това, много хора се опитват да праявят бизнес и да спечелят пари. Други пък искат да консумират разумно и така да спестят прилично количество пари. Ще се опитаме да ви посъветваме за няколко разумни неща, които можете да свършите.

  • Спестявате ли в друга валута, освен в левове? Обичате ли да си играете с курсовите разлики? FOREX-а е чудесен начин за печелене на пари, но задълбочаването в него ще ви превърне в зомби, което мисли само за котировки, нива и баланси. Спестете си го. Обмяната на валути не е занимание, което можете да правите в свободното си време, особено ако искате и да печелите от това. По-вероятно е да потънете, като малката разлика да се окаже голяма и то във ваш минус.
  • Един от най-добрите начини за спестяване на пари е редовното заплащане на всички сметки. Ако ви липсват готови пари, добра идея е да вземете пари до заплата на BURZI Krediti, за да избегнете олихвяване и подобни неразбории. Сметките, естествено, трябва да си ги платим, но не е лошо да помислим за икономии от употребата на ток, вода, телефон, интернет. Това са също ваши пари, които давате.
  • Добър повик за икономии е да оставим колата и да пътуваме пеша или с градския транспорт, ако работният ни ден го позволява. С растящите цени на горивото, това може да е приятна разходка за вас, съчетана с много спестени левове от бензин или дизел.
  • Ако имате навик да спестявате в банка, бъдете внимателни. Поради парадокса на отрицателния лихвен процент, таксите и другите наложени от банките парични изисквания могат да предизвикат отрицателен лихвен процент – да се наложи вие да платите на банката, защото тя е съхранявала парите ви. Неприятно, но факт.
  • Нашият съвет е да се опитате да вложите своите пари в бизнес, който на вас ви харесва и желаете да се издържате, като сам сте си господар. Едно от най-добрите мотивационни умения е да успеете да усетите, че работите за себе си. Така са започнали някои от големите бизнеси днес – малко начинание, повече търсене на свобода, отколкото на големи приходи. След това те самите пристигат.

 

Пожелаваме  ви да харчите пари за удоволствие, както и за щастие и здраве. Това са едни наистина добре похарчени пари, инвестирани в приятни неща.

 

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0 (from 0 votes)
Разумните начини да спестим пари и евентуално – да спечелим, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *