Специалистите препоръчват употребата на мицеларна вода като част от ежедневната грижа за лицето

Вероятно не веднъж досега сте чували, че пътят към постигането на наистина прекрасна и неотразима визия е поддържането на красива, сияйна и здрава кожа на лицето. Не би имало никакво значение какъв грим използвате, ако кожата ви се намира в лошо състояние. Ето защо е от съществено значение да полагате максимални усилия за справянето с различниет кожни проблеми и поддържането на лицето в най-добрата възможна форма. За целта специалистите козметици и дерматолози препоръчват ежедневното използване на мицеларна вода.

Защо е важно да включим използването на мицеларна вода в стъпките по грижа за кожата на лицето

На всеки е известно, че първата стъпка по сдобиването с изящна кожа е нейното щателно и ежедневно почистване. Именно тази първа фаза от рутината по разкрасяване полага основите на всички последващи стъпки и нанасянето на висококачествена и професионална козметика.

От съществено значение е да отделим достатъчно време, за да сме сигурни, че сме почистили лицето си наистина добре. Носенето на грим, както и ежедневното излагане на прах и други замърсявания водят до запълване и запушване на порите с нечистотии – именно това е най-краткият път към появата на акне, пъпки и комедони. И тук на козметичната сцена се появява продукт, извествен като мицеларна вода.

Действително не е препоръчително да пропускате употребата на мицеларна вода на ежедневна база. Онова, което превръща този продукт в революционен и широко препоръчван от козметиците, е съдържанието на мицели във формулата. Мицелите са малки молекули, способни да привличат мръсотията като с магнит, след което да е заключват, като, по този начин, предотвратяват нейната реабсорбация в кожата. Именно чрез използването на мицеларна вода вие си гарантирате наистина безупречно чиста кожа на лицето.

Кога да използваме мицеларна вода и в какъв ред, спрямо останалите козметични продукти от рутината

Препоръчително е да използвате мицеларна вода сутрин и вечер, когато измивате лицето си и нанасяте последващата грижа за кожата. Ако трябва да начертаем определен ред, в който е добре да използвате различните продукти, то той би изглеждал по следния начин:

Стартирайте с измивен продукт като пяна или лосион за лице, който да отмие грима и нечистотиите по лицето. Едва след това е време да пристъпите към мицеларната вода – нейната роля е да спомогне за отстраняването на всякакви остатъци, свързани с останал грим или мръсотия. Едва след нейното използване можете да бъдете сигурни, че кожата ви е безупречно чиста и подготвена за нанасяне на серум или крем за лице. При всички случаи ви препоръчваме още днес да се сдобиете с подходящата мицеларна вода за вашия тип кожа.

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0 (from 0 votes)

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *