Грижа за косата по време на бременност

grija za kosata po vreme na bremennostСкъпи дами! Ако вече сте разбрали хубавата новина, то без съмнение Ви очакват едни прекрасни 9 месеца. Период, през който ще трябва да полагате различни от досегашните грижи, за да продължавате да изглеждате така прелестно, както и до този момент.

Без въобще да се лъжем трябва да си признаем, че косата по време на бременност става непокорна, рошава, необгрижена. Причината за това се крие основно в това, че няма никакво време за нея. Домакинските задължения, ангажиментите и грижата за здравето, за да расте бебчо добре в коремчето, правят така, че да позабравим за грижата за косата.

В статията ще споделим няколко практични съвета за това, как да поддържате косата си по време на бременност, въпреки многото задачи, които са Ви на главата.

Дръжте се здраво за столът, тъй като започваме … 🙂

Един от първите ни и основни съвети е да не правите драстични промени. Резки промени в прическите по време на бременност не са никак добро решение. Просто забравете…

Много бременни желаят да отрежат косата си по време на бременността си. Това е напълно излишно, специалистите съветват да не го правите!

Задължително правило е да вземете под внимание новообразувалата се форма на лицето. Да, лицето се променя, все пак сте станли пухкафки, с овално личице. Трябва да предвидите това и да преправите косата така, че да си отива.

Избегнете прическите на пластове в този период от Вашия живот. Бретони по ъгъл също не са добро решение. Не използвайте химикали при правенето на къдрици, действайте натурално, без излишни вещества, които могат само да раздразнят кожата.

След като родите, повярвайте ни, няма да имате никакво време за собствената си грижа. Именно и тук се крие ключът към успешната прическа. Направете си я така, че лесно да се поддържа, да не се изискват капризни промени. Специалисти от модния бранш съветват бъдещите майки да ползват средна на дължина прическа. Опитайте и с ниска конска опашка. Когато ползвате продукти за стилизиране е добре да се възползвате от тези 2 в 1. Ако сплетете мократа си коса, след няколко часа ще имате уникални вълнички. Друг съвет е да инвестирате в няколко различни шноли за опашки, лесно ще придобиете страхотен външен вид.

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0 (from 0 votes)
Грижа за косата по време на бременност, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *