Бъдете модни, но останете стилни

Общоприето е мнението, че жените с фигура на модел лесно подбират своя гардероб, защото всички модни тоалети им стоят превъзходно. Наистина ли е така? Оказва се , че има дрехи и обувки, които могат да развалят и най-стройната фигура, защото колкото и да са модни, не са подходящи за всяко тяло. Прегледайте своя гардероб, за да проверите дали имате някои от следните дрехи, които правят нелепа дори най-хубавата фигура:
fashion
Скъсени панталони /капри, афгани, бридж панталони /
Панталоните капри, подходящи за дългокраките красавици, лишават фигурата на обикновената жена от привлекателност, особено ако фигурата е по-пълна, защото акцентират вниманието върху бедрата, като ги разширяват още повече.За много жени този тип панталон ще се превърне в номер едно на най-нежеланите дрехи, ако са обективни спрямо себе си.

Ски панталони или клинове
Не се заблуждавайте, че този тип панталони прави краката по-съблазнителни. Напротив ! Зрително прибавят още няколко килограма към тях. Освен това пречат на кръвообращението и деформират краката. Отразяват се негативно и върху корема, особено ако са с по-ниска талия.

Късата блузка
Много момичета и жени носят не само клинове, но и ги комбинират с къси блузки, тениски, или жилетки, но малко са тези , които изглеждат модно и стилно. При повечето дамският силует губи своето очарование. Желателно е винаги блузите да покриват панталона не повече от 3 см.

Пола с асиметрични краища
С такава пола даже най-стройните крака не винаги изглеждат привлекателно. Да не говорим за не дотам идеалните крака. Ако този стил ви привлича , отдайте предпочитания на асиметричните блузи – те крият по-малко капани.

Модните набори на талията
Наборите са детайл от дрехите, който акцентира най-вече върху талията, като едновременно с това добавя няколко килограма. Преди да облечете такава дреха, помислете добре дали е подходяща за вашата фигура. Ако искате да подчертаете своя силует или тънка талия сложете колан в тон с полата или панталона.

Рокли с драперии
Многочислените драперии в линиите на талията или гърдите не изглеждат особено женствено. Освен това допълнително разширяват фигурата. Ако все пак сте силни почитатели на този тип рокли , то избирайте такива , които са от тънък, едноцветен, падащ плат. Обувки на високи токчета, идеално биха завършили тоалета ви в този случай.

Безформените блузи и пуловери
Битува мнението , че пуловерите скриват пълните бедра и удължават фигурата. Това съвсем не е така. Те правят силуета отпуснат , разширяват го и подчертават проблемните зони от женското тяло.
Стилистите съветват да ги заменяме с леко вталени жилетки.

Боти
Този тип обувки трябва да се носят само с дълги поли или панталони, защото определено скъсяват визуално краката.

Палто тип пелерина или пончо
Такъв тип палто добива все по-голяма популярност. Въпреки , че е модно , то трябва да се избира с голямо внимание, защото прави фигурата по-обемна и отнема сантиметри от ръста. Особено важна в случая е и материята , от която е направено. Тя трябва да е мека и добре да пада, за да не приличаме на „камбани”. Те са подходящи за високите и слаби дами.
Ако фигурата ви позволява такъв вид палто, може да го комбинирате с дълги ръкавици – ще изглеждате много модно и изящно.

Голямата чанта
Обемната модна чанта е много удобна, но трябва да се научим да я ползваме правилно. Такава чанта отговаря за равновесието на фигурата. Ако я носите в ръка – долната част на тялото ви ще изглежда по-тежка (не е подходящо за жени с крушовидна фигура). Ако я слагате на рамо поставяте акцента върху горната част на фигурата си (не е подходящо за жени с пълни ръце и големи гърди). Затова , за да изглеждате ефектно , заменете голямата чанта с по-малък размер.

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 0 (from 0 votes)

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *