Подходящата козметика за коса е ключът към нейното здраве и красота

kozmetika-za-kosa-i-peseshteniq-pri-frizior-za-krasiva-kosa

Искате да имате здрава, красива и блестяща коса? Да, това е желанието на всички жени! За да се радвате на своята коса и за да получавате комплименти за нея трябва да полагате някои основни грижи и да използвате подходяща козметика. Косата е в състояние за няколко минути да промени цялостния ви облик, това може да стане само с промяната на прическата или нейният цвят.

Нека започнем от най-важната част – измиването на коса

Поддържането на косата и скалпа чисти са от голямо значение за тяхното добро състояние и красивият им външен вид. Най-добре е измиването да става веднъж или два пъти в седмицата, но ако вашата коса има нужда от по-често измиване не й го спестявайте. Използването на измиващи продукти трябва да бъде съобразено с типа на вашата коса. Изберете козметика, която максимално се доближава до нуждите на косата ви. Лесно е да изберете шампоан, само внимателно четете изписаното на флакона, а в добрите онлайн магазини за козметика можете да откриете съвсем подробно описание на избраната козметика за коса.
Желателно е шампоаните да нямат парабени, силикон и други вредни за здравето на косата съставки.
Мийте косата си токова често, колкото е необходимо. В специализираните магазини за козметика можете да намерите шампоани подходящи за честа употреба. Те не дразнят и не изсушават скалпа, а почистват деликатно и в дълбочина.

Балсами и маски за коса

Всяка фирма предлага своя гама козметика за коса, която отговаря на дадени критерии. Професионалистите съветват да не нанасяте балсам за коса по цялата дължина и в корените, това би могло да доведе до омазняване на косата. Нанасяйте внимателно от тила надолу като разнасяте продукта навсякъде и равномерно. Изчакайте няколко минути и отмийте с топла вода. Маските за коса са много ефективни и обикновено дават бързи резултати само след няколко седмици вие вече можете да забележите видимо подобрение по вашата коса. Дори и да нямате проблеми нанасянето на подхранваща или хидратираща козметика тип маска се препоръчва поне веднъж седмично.

Ампули и специализирана грижа

Ампулите за коса имат много по-бързо действие. Те се нанасят директно в корена на косата, повечето от тях не се нуждаят от изплакване и затова се нанасят след измиване и подсушаване. Козметичните продукти, които предпазват косата от топлината на пресата или сешоара трябва да се използват след всяко измиване. Този вид козметика за коса е доста „олекотена“ като формула и не утежнява нейното състояние. Нанасяйте равномерно по цялата дължина, след това преминете към употребата на сешоара или пресата за коса.

Посещавайте редовно своя фризьор

Не ходете на фризьор само когато смятате, че вашата коса има нужда от подстригване или биоядисване. Поне веднъж месечно трябва да се обърнете към професионалистите, които да подстрижат крайчетата на вашата коса. Така тя ще расте много по-бързо, без да „цъфти“, няма да се заплита и ще изглежда добре.

Защитете косата си от слънцетоizmivashta-kozmetika-za-kosa

В топлите летни дни, когато сте изложени на директни слънчеви лъчи или сте на плаж освен за кожата, помислете и за вашата коса. Нанасяйте козметика за коса, която я предпазва от слънцето, измивайте с подходящи шампоани предназначени за употреба след слънчеви бани и носете красивият и много стилен аксесоар – шапка.

Вашата коса е отражение на вашият стил и личност. Грижете се добре за нея, а тя ще ви радва с жизненост, красота и сила.
Подходящата козметика с нежна грижа за вашата коса, можете да намерите тук: http://www.ivis.bg/козметика/грижа-за-косата/

VN:F [1.9.14_1148]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.14_1148]
Rating: +2 (from 2 votes)
Подходящата козметика за коса е ключът към нейното здраве и красота, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *